A „kalorifer” általában egy fűtőberendezést jelöl, amelyet általában zárt helyiségekben használnak, például otthonokban vagy irodákban. A kalorifer általában fűtőtestekből és egy ventilátorból áll, együtt működnek a levegő melegítésére és keringésére a környező térben.

A kaloriferek sokféle típusa létezik. Az egyik leggyakoribb típus az elektromos kalorifer, az elektromos energia felhasználásával működtetnek. Ezek általában hordozhatóak és könnyen használhatók, mivel csak a hálózati csatlakozóba kell csatlakoztatni őket.

Más típusú kaloriferek gázzal, olajjal vagy más üzemanyaggal működnek. Ezek általában olyan helyeken használhatók, ahol nincs könnyen elérhető elektromos energiaforrás, vagy ahol gazdaságosabb más típusú energiát használnak.

A kaloriferek nagyon hasznosak hideg időben, amikor extra fűtésre van szükség, például ha a fő fűtésrendszer nem elegendő, vagy csak egy kis területet kell felmelegíteni a házban vagy az irodában. könnyen szabályozhatóak, így a felhasználók beállíthatják a kívánt hőmérsékletet és szintet.

Kapcsolódó oldal:
Mi a kalorifer? Milyen fajtái vannak?