A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg ellátása, a tömeg élelmezése, az utasellátás és a közétkeztetés.
A catering szolgáltatás a vendégek igényeinek megfelelően biztosítja az étkezést és az italokat. A catering szolgáltatásokat általában rendezvényekre, konferenciákra, tréningekre vagy irodai eseményekre kínálják. Az étel- és italszolgáltatás formájában találkozhatunk vele.

A catering szolgáltatások nagyon változatosak lehetnek. Általában az étel- és italszolgáltatásokat kínálják, de vannak olyan catering szolgáltatók is, akik teljes körű rendezvényszervezést is vállalnak. A catering szolgáltatások között találhatók álló és ültetett fogadások, koktél partyk, flying szervizek, díszétkeztetések- gálavacsorák teljeskörű lebonyolítással.

Az ételek kínálata általában a megrendelő igényeinek megfelelően alakul. Általában azonban az ételek között megtalálhatók a hideg és meleg előételek, főételek, desszertek és italok is.

A catering szolgáltatások árai nagyon változatosak lehetnek, és nagyban függnek az igényektől és a megrendelőtől. Az árakat befolyásolhatja az esemény típusa, az ételek minősége és mennyisége, a helyszín, az időpont és a szolgáltató által nyújtott egyéb szolgáltatások.

Egy nem luxus, de nem is szegényes catering vacsora összetétele így alakulhat: az előételek között lehetnek például saláták, levesek vagy tészták. A főételek között lehetnek húsételek, halak vagy vegetáriánus ételek. A desszertek között lehetnek például sütemények vagy gyümölcsök.

A catering és más éttermi fogalmak rövid definíciói itt találhatóak: Éttermi fogalmak