Agilis vezető

Agilis vezető = kiváló vezető 2023

Az agilis szót a szoftverfejlesztők hozták be a köztudatba 2011-ben. Egy olyan vezetői stílust jelöltek vele, ami az egyre komplexebb szoftverek fejlesztését végző munkatársak és csapataik együttműködését teszi hatékonnyá.

Ma az agilis szót, az agilis vezetést nemcsak a szoftverfejlesztői környezetben használjuk, hanem mindenhol, ahol VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambigous – változékony, kiszámíthatatlan, komplex, többértelmű) környezetben kell növelni a cégek, a csapatok alkalmazkodóképességét, együttműködését.

Az agilis vezető erős és emberséges. Olyan vezető, aki a munkatársai bevonása révén ér el kiváló eredményeket. Aki magabiztos, aki nem ijed meg, sőt szereti a kihívásokat, miközben meg tudja őrizni nyugodtságát és intellektuális szerénységét. Az agilis vezetőnek jól kell érteni a szakmájához, de még inkább magasszintű ön- és emberismeretre van szüksége.

Ma számtalan képzés, gazdag szakirodalom áll az olvasó rendelkezésére, hogy megismerje az agilitás, az agilis vezetés szemléletmódját, eszköztárát.