Hír

A hír olyan információ vagy esemény, amely jelentőségéből adódóan közérdekű vagy érdeklődést keltő. A hírek általában aktuális eseményeket, fejleményeket vagy tényeket jelentenek, amelyek befolyásolhatják az emberek életét, vagy érdeklődést kelthetnek az adott közösségben vagy a szélesebb nyilvánosság előtt.

A hír fogalmának legfontosabb ismérvei:

 1. Aktualitás: A hír friss, új tartalmat tartalmaz. Az emberek érdeklődnek a legfrissebb események iránt, ezért a hírek gyakran a legaktuálisabb témákat fedik le.
 2. Relevancia: A hírek jelentőséggel bírnak a közösség vagy a szélesebb nyilvánosság számára. Az emberek általában olyan témákkal foglalkoznak, amelyek befolyásolják az életükre vagy érdeklődést keltenek.
 3. Objektivitás: A hírek igyekeznek objektív, elfogulatlanul közölni. A hírforrásoknak törekedniük kell a tárgyilagosságra, azaz az események vagy tények elfogulatlan bemutatására.
 4. Pontosság: A pontos információk közölnek, amelyek alapján kutatás vagy hiteles források alapján ellenőriztek. A pontosság elengedhetetlen a megbízható hírközléshez.
 5. Objektum: A hírek objektumokra, eseményekre vagy tényekre vonatkoznak, és nem az egyéni véleményekre vagy érzelmekre épülnek. Az objektivitás és a tényekre való támaszkodás segít elkerülni a félreértéseket és a megtévesztést.
 6. Nyilvánosság: A hírek általában nyilvánosak, elérhetők és elterjedtek a tömegek számára. Hírközlő médiumok, például újságok, televízió, vagy online hírportálok rádió segítségével terjesztik őket.
 7. Különböző típusok: A hírek különböző típusokat ölthetnek, a politikai híreket, a gazdasági híreket, a tudományos híreket, a sporteseményeket, az eseményeket stb. A különböző témák és területek hírei a közönség érdeklődésétől függően válnak fontossá.

Fontos megemlíteni, hogy a hírek idővel változhatnak vagy módosulhatnak, és az objektivitás ideális elérése mindig kihívásokkal járhat. A megbízható és információban gazdag híreket keresve érdemes több forrásból tájékozódni és kritikusan gondolkodni.

A témáról részletesen:
Hírek – jelen időben! 
Milyen a jó magazin és benne a hírek?

Kapcsolódó fogalmak:
online médiamegjelenés
médiamegjelenés

 • keresőoptimalizálás, marketing és kommunikáció

Honlapkészítés

Honlapkészítés mini szakszótár

A kezdők számára nagyon hasznos, ha rendelkeznek egy mini szakszótárral a honlapkészítés témájában. Ennek néhány előnye:

 1. Fogalomismeret: A szakszótár segít megismerni és megérteni a honlapkészítés legfontosabb fogalmait. Ez segít eligazodni a webfejlesztés világában, és könnyebbé teszi a szakemberekkel való kommunikációt. A szakszavak és definícióik megértése lehetővé teszi, hogy hatékonyabban dolgozz a honlapod létrehozása során.
  Könnyíti a helyzetet, hogy a fogalmak magyarázatai nincsenek túldimenzionálva.
 2. Önellátás: A mini szakszótár segítségével a kezdők képesek lesznek saját maguk megoldani néhány egyszerűbb feladatot és problémát a honlapkészítés során. Nem kell mindig függővé válniuk a szakemberektől, hanem képesek lesznek önállóan megoldani bizonyos technikai kérdéseket.

A mini szakszótár tematikája a honlapkészítés legfontosabb területeit és fogalmait öleli fel. Néhány példa a tematikára:

 • Domain: A domain fogalmának és fontosságának magyarázata.
 • Webtárhely: A webtárhely szolgáltatásának jelentése és szerepe.
 • CMS (Tartalomkezelő rendszer): A tartalomkezelő rendszerek leírása és jelentősége.
 • HTML (Hypertext Markup Language): Az HTML alapvető jelentése és használata a weboldalakon.
 • UX (Felhasználói élmény): Az UX jelentése és annak szerepe a felhasználók számára optimális élmény biztosításában.
 • SEO (Keresőoptimalizálás): A keresőoptimalizálás alapfogalmainak és technikáinak leírása.

Ezek a témák és szakszavak segítenek a kezdőknek jobban megérteni és alkalmazni a honlapkészítés alapvető fogalmait és technikáit. Ezáltal könnyebben tudnak kommunikálni a szakemberekkel és hatékonyabban dolgozni a honlapkészítés terén. A mini szakszótár összességében egy kompakt és könnyen áttekinthető forrás, amely segít a kezdőknek gyorsan megismerni és megérteni a honlapkészítés alapvető fogalmait és folyamatait.

Fontos megjegyezni, hogy a mini szakszótár csak egy kiindulópont, és nem helyettesíti a mélyebb ismereteket és tapasztalatokat. Azonban segít a kezdőknek lépésről lépésre előre haladni, a szakszavak megértése révén pedig könnyebben beilleszkedhetnek a honlapkészítés világába.

A honlapkészítés szakszótára ebben a blogbejegyzésben érhető el:
Amiért honlap kell a kkv-knak

Ajánlott oldal:
Az olcsó honlap drága lesz

 • gazdaság, internet, keresőoptimalizálás, marketing és kommunikáció

Hungarotrans

Hungarotrans Szállítmányozási Kft. felszámolás alatt

Cégjegyzékszám: Cg.01-09-068229
Felszámolás előtti ismert székhelye: 1024 Budapest, Petrezselyem u. 10/A.

1. Ismert cégadatok (2019.09.20.)
Cégjegyzékszám: 01-09-068229
Cégforma: Korlátolt felelősségű társaság
Bejegyezve: 1990/10/02
Törlés hatálya: 2002/09/24
Törlés módja: felszámolás
Megjegyzés: 17.Fpk. 01-97-002184/6 felszámolás
 • gazdaság

Hajrá, Hazai!

„Hajrá, Hazai!” : jelmondat, szlogen
A Magyar Áruk Klubja Egyesület országimázs kezdeményezésének gyűjtő elnevezése. Célja volt, hogy felhívja a figyelmet a hazai termékekben és szolgáltatásokban rejlő országimázst erősítő értékekre.

A program 1996-ban indult és megközelítően 2000 nyomtatott sajtóanyag, híranyag jelent meg a kezdeményezésről.

Kapcsolódó oldalak:
Hajrá, Hazai!
Magyar Áruk Klubja

 

 • marketing és kommunikáció