Pol-beat

pol-beat, polbeat (ejtsd: polbít)
Politikai tartalmú, általában társadalmi problémák témakörét feldolgozó, mozgosító, illetve motivációs jellegű  dalszöveg beat jellegű zenével, könnyűzenével.
Angol eredetű kifejezés, összetett szó a political (politikai) szó első szótagjából (pol), és a beat szóból.

Kapcsolódó oldal:
Polbeat fesztivál, Magyar Popkulturális Értéktár

  • zene

Pécsi SEO-történelem

Emlékszel még a 90-es évek weboldalaira? Kulcsszóorgiák, linkek dzsungele… De a SEO Pécsett is gyökereket eresztett!

A pécsi SEO-történelem kulcsfontosságú pillanatai:

A 90-es évek vége:
– Kulcsszóhalmozás és linkek erdeje
– Pécs első SEO-szakemberei megjelennek

A 2000-es évek:
– A Google algoritmusai finomodnak, a SEO etikussá válik
– A tartalommarketing felemelkedése
– Pécsi SEO-ügynökségek alakulnak – Vö. például: Keresőmarketing ügynökség, Blogsuli

Első sikerek: Az első magyar SEO verseny győztese a Bognár Stúdió

A 2010-es évek:
– A mobilbarát weboldalak fontossága
– A social media szerepe a SEO-ban
– Pécsi SEO-konferenciák és workshopok

A 2020-as évek:
– A mesterséges intelligencia belép a SEO-ba
– Pécsi SEO-szakemberek nemzetközi sikereket érnek el (62. Mikuláskongresszus Dániában)

A pécsi SEO történelem oldala

  • internet

POV (Point of View)

A POV (Point of View) röviden egy nézőpontot vagy szemszöget jelent az adott kontextusban, legyen az irodalom, film, televízió vagy akár online marketing. Ez a perspektíva vagy megközelítés határozza meg, hogy hogyan látjuk vagy érzékeljük a történéseket, kommunikálunk vagy prezentáljuk magunkat az adott helyzetben vagy területen.

Az online marketing POV-ja kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy egy vállalkozás hogyan tudja meghatározni és egyedi módon prezentálni az egyedi eladási ajánlatát (USP) a potenciális vásárlók és ügyfelek számára. Ez segít abban, hogy a vállalkozás kiemelkedjen a tömegből és érdeklődést generáljon az online közönség körében.

A megfelelő POV kialakítása során fontos figyelembe venni a célcsoportot és az online platformok sajátosságait. Ez lehetővé teszi, hogy az üzenetek és tartalmak relevánsak és hatékonyak legyenek, és elérjék a vállalkozás célkitűzéseit, legyen szó márkaépítésről, konverziók növeléséről vagy más online marketing célokról.

Az online marketing POV-ja segít összekapcsolni a vállalkozás értékeit, szemléletét és az online közönség igényeit, hogy hosszú távú kapcsolatokat és vásárlói elkötelezettséget alakítson ki.

Minderről részletesen itt olvashatunk:
A POV és USP jelentősége a weben

  • marketing és kommunikáció

Pozitív gondolkodás

A pozitív gondolkodás egyik tipikus példája: a „Félig üres vagy félig teli a pohár?” kérdés jól rávilágít arra, hogy a velünk, körülöttünk történő eseményeket szemlélhetjük egy negatív „szemüvegen” keresztül: mik a veszélyek, mik a nehézségek, a hibák az adott helyzetben. Nézhetjük egy pozitív „szemüvegen” keresztül is: mi a jó, a szerencsés abban, ami történt/történik, milyen lehetőségeket kínál ez a helyzet számunkra?

Az evolúció arra tanított minket, hogy elsősorban a bennünket fenyegető gyors, fizikai veszélyeket, a negatív dolgokat vegyük észre. A mai megváltozott környezetben szerencsére kevesebb a fizikai veszély, mint őseink idejében. Érdemes megtanítani magunkat arra, hogy a körülöttünk lévő szociokulturális környezetben észrevegyük a jót, a szépet, a lehetőségeket, valamint arra, hogy a jövő sikeres alakulását előrevetítsük magunk számára. Ez a pozitív gondolkodás! A világhírű Mayo Klinika kutatásai szerint a pozitív gondolkodású emberek egészségesebbek és tovább élhetnek, mint a negatív gondolkodású társaik.

A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy rózsaszínben látjuk a világot. A pozitív szó a latin positivum szóból származik, melynek jelentése: valóság, tény, bizonyosság. Pozitívnak lenni = elfogadni azt, ami történt.

A pozitív gondolkodású egyén elfogadja a külső világban történő negatív dolgokat, kihívásokat és mindent megtesz azért, hogy azokat pontosan megismerje, megértse. Azt is felismeri, hogy a negatív környezet milyen érzelmi hatásokat, milyen gondolkodást vált ki az ő belső világában, majd azokat úgy menedzseli, hogy a legjobb megoldásokat hozza ki az adott helyzetből.

A pozitív gondolkodás alapjait, eszközeit érdemes megtanulni és rendszeresen használni. Az alapos ismeretek nélküli, nem megfelelő környezetben alkalmazott pozitivitás a legjobb szándék ellenére akár mérgező, romboló is lehet. A pozitív gondolkodás cselekvés nélkül mérgező pozitivitás.

Ajánlott oldal:
Stresszkezelés, mentális erő fejlesztés, jól-lét fokozás

  • kultúra